Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2010

ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ 2011

Μέσα στη χρονιά που διανύουμε (2010) πρέπει να συλλέγουμε όλες τις αποδείξεις για τα έξοδα που κάνουμε (θα τα δηλώσουμε στη φορολογική δήλωση το 2011). Το Υπ.Οικ. θα ορίσει χαμηλά όρια αφορολόγητου εισοδήματος και θα μπορούμε να κερδίσουμε extra αφορολόγητο αν προσκομίσουμε αποδείξεις σύμφωνα με τον πίνακα που ακολουθεί.
Προφανώς κάποιος που βρίσκεται στην κλίμακα των 20.000 € πρέπει να προσκομίσει αποδείξεις συνολικής αξίας 6.000 €. Για να το πετύχει πρέπει κάθε μήνα να συγκεντρώνει αποδείξεις 500 €. Διαφορετικά θα πρέπει να πληρώσει επιπλέον φόρο (το 2011) μέχρι 600 €.


ΔΕΝ μετράνε οι αποδείξεις ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, Φυσικού Αερίου.

Συνεχίζουμε να συγκεντρώνουμε αποδείξεις από Ωδεία, Γυμναστήρια, Κομμωτήρια, Υδραυλικούς, Ηλεκτρολόγους, Τεχνίτες, Εστιατόρια. Δυστυχώς αυτές οι αποδείξεις δε θα εκπέσουν κατά 40% από το εισόδημά μας (όπως ίσχυε) αλλά για να καλύψουν το αφορολόγητο, σύμφωνα με τον παραπάνω πίνακα.

Επιπλέον συγκεντρώνουμε αποδείξεις από Βιβλιοπωλεία, Σουπερμάρκετ, Εμπορικά καταστήματα (ρούχα, παιχνίδια κ.τ.ο), Φαρμακεία, Ξενοδοχεία, Βενζινάδικα που μέχρι πρότινος δεν «πέρναγαν» στην εφορία (πάλι για την κάλυψη του αφορολόγητου).

Αν κάποιος συγκεντρώσει περισσότερες αποδείξεις από ό,τι χρειάζεται για την κάλυψη του αφορολόγητου στον ανωτέρω πίνακα, τότε θα κερδίσει έκπτωση 10% (του ποσού των επιπλέον αποδείξεων) επί του φορολογητέου εισοδήματος.

Ειδικά οι αποδείξεις Φροντιστηρίων, Γιατρών, Νοσοκομείων, Δικηγόρων, Ενοικίων αναμένεται να εκπέσουν από το εισόδημα όπως ισχύει μέχρι τώρα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αποδείξεις για αγορά αυτοκινήτων, μοτοσικλετών, αγαθών μεγάλης αξίας, διδάκτρων ιδιωτικών σχολείων και αποπληρωμής καταναλωτικών δανείων ΔΕΝ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κάλυψη του αφορολόγητου, αλλά θα ληφθούν ως ΤΕΚΜΗΡΙΟ διαβίωσης και (πιθανώς) θα αυξήσουν το φόρο που θα πληρώσουμε.

πηγές εδώ και εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: